Pitkän ammattiuran ja jatkuvan kouluttautumisemme myötä olemme voineet omaksua ja vertailla monia erilaisia hoitotapoja ja -tekniikoita akupunktion ja kiinalaisen lääketieteen laajasta kirjosta. Tämän pohjalta käytämme hoitostrategioita, jotka olemme todeneet kaikkein tehokkaimmiksi.

Hoidoissa käytämme yleensä akupunktiota (neulahoito), joka tehdään hyvin ohuilla neuloilla jokaiselle potilaalle yksilöllisest laaditun hoitosuunnitelman mukaan. Kohdealueeseen vaikutetaan useimmiten distaalialueiden kautta, jolloin paikallista neulotusta ei välttämättä tarvita.

Akupunktiolla voidaan vaikuttaa elimistön toiminnan säätelyyn, kudosvaurioiden parantumiseen, häiriintyneiden kipumekanismien toimintaan sekä psyykkis-emotionaaliseen tilaan. Näin ollen sen käyttöaiheet ovat hyvin laajat.

Akupunktion selitys nykytutkimuksen valossa pohjautuu sen todettuihin vaikutuksiin mm. inflammatorisissa tekijöissä, välittäjäaineissa, immuunijärjestelmän toiminnassa sekä kivun modulaatiossa.

Muita käyttämiämme kiinalaisen lääketieteen hoitomenetelmiä ovat mm.:

  • mikrokuppaus/verikuppaus/verenpäästö: muutaman veripisaran / pienen verimäärän päästäminen täsmällisistä paikoista, kertakäyttöistä kuppauskuppia apuna käyttäen tai ilman. Purkaa Veren stagnaatiota ja edistää Veri-Energia -kiertoa. Käytetään erityisesti kroonisten ja vaikeiden vaivojen hoidossa.
  • kuivakuppaus: kudosten aktivointi kupin imuvaikutuksen välityksellä. Sen eri muotoja ovat staattiset, liukuvat ja hyppivät kupit. Stimuloi Veren ja Nesteiden kiertoa.
  • moksibustio: akupisteiden tai kehon alueiden lämmittäminen kuivatun pujon lehdistä valmistetulla moksapuikolla tai moksavillalla. Sen eri muotoja ovat suora ja epäsuora moksaus. Hajauttaa Kylmyyttä ja Kosteutta, mobilisoi Qitä ja vitalisoi.
  • guasha: liukuva painallus lastalla. Poistaa stagnaatiota, vapauttaa kehon ulkopinnan ja lämmittää/viilentää.
  • seitsentähtivasara/luumunkukkavasara: ihon naputtelu pienellä vasaralla, jossa on kertakäyttöinen neulapinta. Aktivoi ihoa ja ihonalaiskudoksia, sekä Veri-Energia -kiertoa.
  • hieronta: erilaisten manuaalisten mobilisointien kokonaisuus. Aktivoi pehmytkudosten aineenvaihduntaa sekä Qi-Veri-Nesteet -kiertoa.
  • Qi Gong: Qin, Energian mobilisointi hengityksen ja keskittyneiden kehon liikkeiden välityksellä. Voidaan tehdä itsehoitona tai kohdistaen liikkeiden vaikutus hoidettavaan.

Jokaisen potilaan kohdalla valitaan otollisin hoitomuoto ja tarvittaessa potilas ohjataan länsimaisen lääketieteen hoitotahojen arvioitavaksi.