Pitkän ammattiuran ja jatkuvan kouluttautumisemme myötä olemme voineet omaksua ja vertailla monia erilaisia hoitotapoja ja -tekniikoita akupunktion ja kiinalaisen lääketieteen laajasta kirjosta. Tämän pohjalta käytämme hoitostrategioita, jotka olemme todenneet kaikkein tehokkaimmiksi. Nämä sisältävät sekä klassisen akupunktion perinteitä että modernia lääketieteellistä akupunktiota.

Ortopedisen akupunktion perustana on huolellinen potilaan tutkiminen, jossa selvitellään potilaan toiminnallista tilaa, sekä kivun ja toimintahäiriön syytä. Sen pohjalta määritetään täsmälliset anatomiset rakenteet, joihin neulahoito kohdistetaan toimintahäiriön korjaamiseksi. Monesti neulojen vaikutusta voimistetaan sähköstimulaatiolla, ja hoitoa täydennetään myofaskiaalisella manuaalikäsittelyllä.

Akupunktio (neulahoito) tehdään hyvin ohuilla neuloilla jokaiselle potilaalle yksilöllisesti laaditun hoitosuunnitelman mukaan. Kohdealueeseen vaikutetaan etä-alueiden ja/tai paikallisten alueiden kautta. Käytämme hoidoissa sekä tavanomaisia että vähemmän tunnettuja akupunktiopisteitä, reaktiivisia Ashi- ja trigger-pisteitä, sekä lihasten motorisia pisteitä ja perifeeristen hermojen stimulaatiota. Nykyään muoti-ilmiösi noussut Dry Needling / kuivaneulaus eli triggerpiste-akupunktio on osa akupunktion laajaa kirjoa, jota käytämme hoidoissa.

Akupunktiolla voidaan vaikuttaa elintoimintojen säätelyyn, lihasten hermotukseen, kudosvaurioiden parantumiseen, häiriintyneiden kipumekanismien toimintaan sekä autonomisen hermoston tilaan. Näin ollen sen käyttöaiheet ovat hyvin laajat.

Akupunktion selitys nykytutkimuksen valossa pohjautuu sen todettuihin vaikutuksiin mm. inflammatorisissa tekijöissä, hermoston välittäjäaineissa, immuunijärjestelmän toiminnassa sekä kivun modulaatiossa.

Muita käyttämiämme hoitomenetelmiä ovat mm.:

  • sähköakupunktio: neulojen kivuton stimulointi johtamalla niihin heikkoa sähkövirtaa (0.3-10 mA) paristokäyttöisestä laitteesta. Käytetään mm. lihasten toimintahäiriöiden korjaamiseen sekä verenkierron aktivointiin kohdealueilla.
  • faskia- / pehmytkudoskäsittely: erilaisten manuaalisten tekniikoiden kokonaisuus. Vapauttaa lihaskalvojen kiinnikkeitä ja aktivoi pehmytkudosten aineenvaihduntaa. Neuromoduloi kudoksia poistamalla hermovälitteistä tulehdusta, jolloin liikelaajuus ja voima lisääntyvät.
  • guasha: liukuva painallus lastalla, joka vapauttaa lihaskalvojen kiinnikkeitä ja aktivoi pehmytkudosten aineenvaihduntaa. Se poistaa stagnaatiota, vapauttaa kehon ulkopinnan ja lämmittää/viilentää.
  • kuivakuppaus: kudosten aktivointi kupin imuvaikutuksen välityksellä. Sen eri muotoja ovat staattiset, liukuvat ja hyppivät kupit. Stimuloi Veren ja Nesteiden kiertoa.
  • mikrokuppaus/verikuppaus/verenpäästö: muutaman veripisaran / pienen verimäärän päästäminen täsmällisistä paikoista, kertakäyttöistä kuppauskuppia apuna käyttäen tai ilman. Purkaa Veren stagnaatiota ja edistää Veri-Energia -kiertoa. Käytetään erityisesti kroonisten ja vaikeiden vaivojen hoidossa.
  • moksibustio: akupisteiden tai kehon alueiden lämmittäminen kuivatun pujon lehdistä valmistetulla moksapuikolla tai moksavillalla. Sen eri muotoja ovat suora ja epäsuora moksaus. Hajauttaa Kylmyyttä ja Kosteutta, mobilisoi Qitä ja vitalisoi.
  • seitsentähtivasara/luumunkukkavasara: ihon naputtelu pienellä vasaralla, jossa on kertakäyttöinen neulapinta. Aktivoi ihoa ja ihonalaiskudoksia, sekä Veri-Energia -kiertoa.

Jokaisen potilaan kohdalla valitaan otollisin hoitomuoto ja tarvittaessa potilas ohjataan länsimaisen lääketieteen hoitotahojen arvioitavaksi.